De 560 pk van de Lamborghini LP560-4 zijn meer dan zat, zou je zeggen. Maar er zijn altijd mensen die meer willen. Heffner Performance denkt zelfs dat er mensen zijn die bijna de dubbele hoeveelheid pk’s willen.

Heffner Performance voorziet de V10 van de Gallardo van twee turbo’s en zodoende komt het vermogen uit op 1000 pk. De extra pk’s komen niet alleen op naam van de turbo’s, ook het nieuwe uitlaatsysteem draagt bij aan de enorme vermogensgroei. Volgens het bedrijf uit Florida knalt de opgevoerde Gallardo in 2,8 seconden naar 60 mijl per uur (96 kilometer per uur). Qua uiterlijke aanpassingen heeft Heffner zich ingehouden: we zien slechts een achterspoiler, 19-inch lichtmetaal en carbon sierelementen in het interieur.

Heffner Performance is gevestigd in Sarasota in de Amerikaanse staat Florida. Het bedrijf is gespecialiseerd in het opvoeren van supercars. Naast de Gallardo LP560-4 heeft Heffner Performance ook de Dodge Viper, Lamborghini Murciélago en de Ford GT gekieteld tot boven 1000 pk. De Amerikanen zijn momenteel druk bezig met een opvoerset voor de Audi R8.