Cadillac wil op termijn de ‘klassieke’ DTS en de wat hippere STS vervangen door één model. Daarvan is deze XTS Platinum concept een voorbode.

Cadillac toont op de NAIAS in Detroit de deze XTS Platinum Concept. Dat is Cadillacs’ visie op de sedan van de toekomst. De ontwerpers zien de auto als een ‘persoonlijk hoofdkwartier op wielen’.

De aandrijving geschiedt door een direct ingespoten 3,6-liter V6. Die wordt bijgestaan door plug in-hybride techniek. Daarmee kan de auto kleine stukken rijden op alleen de elektromotor. Die kan vijf uur compleet worden geladen. Verder is de XTS voorzien van vierwielaandrijving.

Showmodel

Het showmodel meet 5,17 meter in de lengte, is 1,90 meter breed en 1,50 meter hoog. De wielbasis is 2,84 meter. De XTS concept staat, zoals het een Cadillac betaamt, op 20 inch wielen.

De concept car is aangekleed als een reguliere Cadillac uit de Platinum-serie. Dat betekent onder meer dat de bekleding in het interieur met de hand is gestikt. Het instrumentarium is voorzien van Organic Light Emitting Diodes (O-LED). Die zorgen voor de projectie van de instrumenten. De klassieke klokken en wijzers zijn dus verdwenen.

Panelen

Wanneer je in deze Cadillac stapt, word je geconfronteerd met het ‘dead front’ design. Daarbij zijn alle panelen zwart, totdat de auto wordt aangezet. De touch screen navigatie is in deze auto afneembaar en verder is bij de showauto geprobeerd om het aantal knoppen en schakelaar tot een minimum terug te brengen.