Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Nieuwe 107 weer met Toyota én een hetere versie

De huidige samenwerking tussen PSA en Toyota voor de 107/C1/Aygo-drieling smaakt naar meer. Voor de opvolgers zetten Peugeot, Citroën en Toyota de samenwerking dus voort.

Ook komt er bij Peugeot een snellere versie en een nieuwe downsizemotor.

Dat heeft Vincent Besson, hoofd productplanning van Peugeot, in een vraaggesprek met AutoWeek gezegd. Dit vond plaats bij de onthulling van de SR1 Concept en de presentatie van de toekomstplannen van het merk met de leeuw.

Over de samenwerking tussen Peugeot en Toyota is hij duidelijk: "We zijn erg tevreden over wat de samenwerking met Toyota ons gebracht heeft. Vandaar dat we de opvolger met de 107 weer gaan ontwikkelen met de Japanse fabrikant. We gaan er deze keer overigens voor zorgen dat de C1, 107 en Aygo meer een eigen gezicht hebben dan nu het geval is."

Onder de kap komt een geheel nieuwe driecilinder te liggen. Op onze vraag of dit ook weer een samenwerking met BMW is (zoals ook met de viercilinder THP-motoren), luidt het antwoord ontkennend.

"We ontwikkelen deze driecilinder niet met BMW. Het is een kleine motor die we in segmenten gaan gebruiken waarin BMW niet actief is. Het is een blok met veel koppel onderin en een erg laag verbruik."

Liefhebbers

Tot slot is er -in tegenstelling tot eerdere berichten in de media- ook nog goed nieuws voor de liefhebbers van autootjes als de 106 GTI en 106 Rallye, horen we van Besson.

"We zijn erg trots op ons erfgoed en er komt inderdaad een snelle compacte auto aan met een eigen motor. Deze is ruim voldoende gemotoriseerd voor flink wat rijplezier. Hij heeft veel meer vermogen dan de huidige 107."

Aanbevolen artikelen