Chrysler toont op de autoshow in Detroit zijn eigen variant van de Lancia Delta.

Op de komende Autoshow in Detroit toont Chrysler zijn eigen variant van de Lancia Delta. Voor die auto worden de typenamen 200C en Nassau genoemd. De auto staat er louter om de mening van het Amerikaanse publiek voor deze auto te peilen.

Hoe Chrysler en Lancia in de loop van de tijd in elkaar gaan integreren, is nog niet helemaal duidelijk. Bronnen rond Chrysler melden dat Lancia waarschijnlijk alleen in Italië en misschien Frankrijk blijft bestaan.

In de overige Europese landen zullen de modellen van Lancia in de toekomst doorgaan als Chrysler. Van de 110.000 auto’s die Lancia jaarlijks bouwt, blijven er dik 90.000 in Italië.

In 2009 lag de productie van Lancia wat hoger en zijn er in Italië zelfs 102.549 verkocht. Wanneer Lancia opgaat in Chrysler betekent dit dat Chrysler en Dodge in Europa zullen blijven bestaan.

Vlaggenschip

De samenwerking tussen Lancia en Chrysler moet over enige tijd een nieuw vlaggenschip opleveren dat de basis gebruikt van de nieuwe 300C.

Die staat net als zijn voorganger op een Mercedes-platform, dat wel moderner is dan de huidige. Daarmee houdt de band met Daimler niet op. Zo zal de nieuwe Grand Cherokee techniek gebruiken van de Mercedes-Benz M-klasse.