Fiat heeft op de Autoshow in Detroit een elektrische variant van de 500 staan.

Fiat toont op de stand in Detroit van de nieuwe vrienden van Chrysler een elektrische variant van de 500. Fiat heeft plannen met het kleintje in Amerika. De 500’s voor de markt in de VS worden in Mexico gebouwd en waarschijnlijk komt de productieversie van de 500 daar ook vandaan.

Volgens de eerste berichten haalt de elektrische 500 een actieradius van bijna 250 kilometer. Daarvoor zorgen verbeterde aerodynamica en techniek die remenergie kan hergebruiken. Door het batterijenpakket wordt de 500 flink zwaarder en moet hij naar verwachting wat van zijn rijkwaliteiten gaan inleveren. De sprint van 0 naar 100 km/u gaat in een seconde of tien en de topsnelheid komt uit op 145 km/u.

Tweecilinder

Wanneer de productie van de elektrische 500 start, is nog niet duidelijk. Wel maken we dit jaar kennis met de nieuwe 0,9-liter tweecilinder Multiair-motor. Die mag debuteren in de 500 en levert zonder turbo 62 pk en de turboversies komen met 78 en 103 pk. De tweecilinder zou twintig procent zuiniger moeten zijn dan een vergelijkbare vierpitter.