Op dit moment staat GMC bekend als fabrikant van kolossale pickups en SUV’s, maar zelfs de grootste jongens worden klein: het merk toont op de NAIAS in Detroit een concept-car voor een hippe stadsauto. Een eerste teaser moet ons alvast laten wennen aan de kleine uk.

De concept-car van GMC heeft de naam Urban Utility Concept meegekregen. Officieel doet het merk geen verdere mededeling over de auto, maar de naam en de interieurindeling op afbeelding twee duiden erop dat GMC de Nissan Cube, Kia Soul en de Daihatsu Materia op de korrel heeft. Ook de in Amerika populaire Scion xB staat op de radar.

Naast de Urban Utility Concept toont GMC ook de Granite op basis van de Chevrolet Orlando. Dat is een forsere zevenzitter, maar nog altijd flink kleiner dan sommige producten in de huidige line-up van GMC. Moederconcern General Motors heeft duidelijk door dat grote SUV’s steeds minder bestaansrecht hebben, maar wil GMC niet de nek omdraaien. Vandaar dat de compactere concept-cars uiterst belangrijk zijn: ze moeten de schare klanten laten wennen aan kleinere auto’s.

Maandag is de persdag van de NAIAS en dan kunnen we kennismaken met de Urban Utility Concept. Dan laat GMC hopelijk ook meer los over eventuele productieplannen en technische details van de auto.