Morgan heeft in jubileumjaar 2009 een recordaantal auto’s verkocht.

Morgan heeft in 2009 het eeuwfeest gevierd. Het mooiste cadeau voor het honderdjarige merk is een recordverkoop. Normaliter worden in Malvern Link zo’n vierhonderd auto’s per jaar gebouwd. Vorig jaar is een productieaantal gehaald van 690 stuks.

Ondanks de financiële malaise meldt Morgan een sterke markt in Europa. Met name in Frankrijk en Duitsland zijn goede zaken gedaan. De Engelse markt was goed voor 280 nieuwe Morgans; een aantal dat al jaren het zelfde is. De grootste winst kwam echter uit de groeimarkten.

Dit jaar hoopt Morgan op een productieaantal van 740 à 750 exemplaren te komen. Dat kan omdat er dit jaar een heus nieuw model wordt geïntroduceerd. De SuperSports is een open versie van de Aeromax. Van die bizarre coupé worden op het moment de laatste exemplaren gemaakt om in het voorjaar ruimte te maken voor de cabrio. Het belangrijkste verschil voor Morgan tussen die twee modellen is dat de SuperSports ook is toegelaten in de VS, terwijl de Aeromax geen kentekengoedkeuring heeft voor dat land. De Amerikaanse markt moet dit jaar goed zijn voor tweehonderd exemplaren van de SuperSports.