De Porsche Panamera en Cayenne komen volgend jaar ook als hybride op de markt. Betekent dit dat we op termijn ook hybride sportwagens van het fameuze merk uit Zuffenhausen in de showroom zien? Neen, luidt het officiële antwoord.

De Porsche 911 en de Boxster/Cayman komen niet als hybride. Dat heeft Porsche CEO Michael Macht in duidelijke taal tegen Autocar gezegd: “Technisch is een hybride 911 goed mogelijk, maar de auto wordt zwaarder van een dergelijke aandrijflijn. De hybride technologie heeft vooral voordelen in de stad, en dat is nou net niet waar bezitters van een Boxster of een 911 veel komen. Bovendien vinden wij de veiligheid en de prestaties van de huidige generatie lithium-ion accu’s nog te laag.”

“Dat betekent overigens niet dat er helemaal geen ‘groene’ techniek in de volgende generaties sportwagens van ons komt,” belooft Macht. “De nieuwe 911 en de Boxster/Cayman-familie krijgen spoedig de beschikking over de regeneratie van remenergie en een start-/stopsysteem.”

Macht sluit de komst van een volledig elektrische supercar niet uit. Sterker nog: de CEO geeft toe dat de ingenieurs met een dergelijke auto bezig zijn. Toch maakt Porsche hier geen haast mee: “We komen pas met een elektrische supercar als deze hetzelfde prestatieniveau biedt als een conventioneel exemplaar. Bovendien moet de actieradius vergelijkbaar zijn. We willen alleen auto’s bouwen die geschikt zijn voor dagelijks gebruik.”