Na de Murciélago krijgt ook de Gallardo een SV-versie. De officiële onthulling laat nog even op zich wachten, maar we kunnen u al de eerste twee foto’s van het brute apparaat laten zien.

Volgens het Russische AutoWeek krijgt de auto de naam LP 560-4 SV mee. Dat is Lamborghini-taal voor een Gallardo met 560 pk en vierwielaandrijving. Als de Russische informatie klopt, heeft de SV dus de aandrijflijn van het standaardmodel. Andere bronnen hebben het over de LP 570-4 SV, in dat geval zou de SV dus 10 pk extra hebben ten opzichte van het standaardmodel. Hoe dan ook, de 550-2 Balboni met z’n achterwielaandrijving blijft voorlopig dus een eenmalige exercitie.

Racewielen

Nadere details over de auto ontbreken nog, maar in ieder geval monteert Lamborghini een forse achterspoiler, zoals we die ook al op de Murciélago LP670-4 SV tegenkwamen. Verder zien we lichtgewicht racewielen met daarachter - een veilige gok - keramische remschijven. We verwachten verder aanpassingen zoals we die zagen bij z’n grote broer, dus dat betekent veel koolstofvezel om het gewicht flink naar beneden te halen.

Lamborghini onthult de Gallardo LP 560-4 SV op de Autosalon van Genève. Niet lang daarna komt de auto bij de dealers te staan.