Toyota heeft de Yaris aangepast aan de eisen van de tijd. Deze maand is in Frankrijk de productie gestart van een licht gefacelifte uitvoering.

Toyota heeft voor het nieuwe jaar de Yaris vernieuwd. Hij is te herkennen aan zijn gewijzigde verlichting aan voor- en achterzijde en de deurgrepen zijn voortaan in mat zilver uitgevoerd.

Verder zijn er nieuwe wieldoppen en lichtmetalen wielen en de kleuren Light Purple Silver en Blue Metallic worden aan het kleurenpalet toegevoegd. Het leveringsprogramma bestaat voortaan uit vier uitrustingsniveaus: Base, Luna, new Yaris 2010 en Sol.

Bij de nieuwe Yaris zijn er drie motoren gewijzigd. De eerste is de 69 pk sterke 1,0-liter VVT-i die een CO2-uitstoot scoort van 118 gr/km en een gemiddeld verbruik scoort van 5,0 liter op 100 km.

Uitstoot

De 1,3-liter met 100 pk is voortaan voorzien van een start/stop-systeem en Dual VVT-i. Dat brengt ‘m op een uitstoot van 119 gr/km en het gemiddelde verbruik blijft beperkt tot 5,1 liter op 100 km.

De 1,4-liter D-4D diesel met 90 pk heeft een uitstoot van 109 gr/km en een gemiddeld verbruik van 4,1 liter op 100 km. Dat is onder meer bereikt door de toepassing van een nieuwe generatie injectoren, aanpassingen aan de turbo en de toepassing van een uitlaatgasrecirculatiesysteem.

De dagen van snelste Yaris, met de 133 pk sterke 1,8-liter, lijken geteld. Hij blijft op sommige markten tot juli in het assortiment. Daarna valt het doek.