Racing Dynamics heeft als een van de eersten de BMW 5-serie onderhanden genomen. En met verpletterend effect! Maak kennis met de R50S en de R35S.

De tuner nam voor de R50S de BMW 550i als basis, op zich natuurlijk al geen verkeerde auto. Een 4,4-liter V8 met twee turbo’s en een vermogen van 407 pk voldoet immers aan de behoeften van vrijwel alle snelheidsfanaten.

Racing Dynamics denkt daar toch echt anders over een haalt 620 pk uit het blok. De topsnelheid stijgt hierdoor naar een Brabus-bedreigende 340 kilometer per uur.

Met z’n kolossale vermogen overtreft de R50S - zoals het nu lijkt - de nog verschijnende M5. Die krijgt namelijk dezelfde geblazen V8 onder de kap die ook dienstdoet in de X5 M en X6 M. In die auto’s levert het blok 555 pk.

535i

Ook bezitters van een 535i kunnen verheugd ademhalen, want Racing Dynamics is hen niet vergeten. De R35S bedient de liefhebbers van BMW’s bekroonde zes-in-lijn. De tuner kan het vermogen van 3,0-liter turbomotor opkrikken van 306 naar 410 pk.

Het koppel stijgt naar 530 Nm en de sprint naar 100 kilometer per uur kost nog maar 5,3 seconden; dat is zeven tiende sneller dan het niet gekietelde model.

Uitlaatsysteem

Zowel de R50S als de R35S profiteert van een uitlaatsysteem dat voor een voller geluid zorgt. Natuurlijk stuurt Racing Dynamics de enthousiaste automobilist niet zomaar weer de weg op.

Naast motortuning biedt het bedrijf ook een verbeterd remsysteem, een sportonderstel en een sperdifferentieel op de achteras aan. Het eerste schot in de 5-serie tuningsoorlog is gelost, de rook zal voorlopig waarschijnlijk niet optrekken.