Op de Autosalon van Genève toont Alfa Romeo concept-cars van de hand van Pininfarina, Bertone en Giugiaro die voorstellen zijn voor de vormgeving van de opvolger van de 159 die in 2011 als Giulia op de markt komt.

Alfa Romeo viert dit jaar het honderdjarig bestaan. Het feestgedruis start de Autosalon van Genève. Het Italiaanse Omniauto meldt dat er op de Zwitserse beurs drie ontwerpvoorstellen staan van beroemde Italiaanse designhuizen. Zowel Pininfarina, Bertone als Italidesign van Giugiaro doen daarmee een voorstel voor de vormgeving van de opvolger van de 159, Brera en Spider. Het nieuwe model moet net als de Giulietta op het C-evo-platform komen.

De ontwerpvoorstellen betekenen niet dat één van deze drie bedrijven ook verantwoordelijk wordt voor de nieuwe 159. De studio’s verkeren in zwaar weer. Pininfarina balanceert op het randje van faillissement.

Bertone

Bertone raakt de productiefaciliteit in Grugliasco kwijt aan Fiat. Inmiddels is de weduwe van de oprichter bezig om weer een ontwerptak op te zetten. Italdesign komt relatief onbeschadigd door de crisis.

In 2011 wordt de nieuwe Alfa Romeo in het D-segment verwacht; het is al publiek geheim dat die Giulia gaat heten. Het moet één van de modellen zijn waarmee Alfa de Amerikaanse markt opnieuw probeert te veroveren. Wellicht dat Alfa met de drie ontwerpvoorstellen de ogen van de Amerikanen op zich gericht krijgt.