De nieuwe Porsche Boxster krijgt mogelijk een Eco-variant met een vier- of zelfs een driecilinder motor.

Porsche werkt aan een geheel nieuwe Boxster, die in 2012 op de markt komt. Die auto moet er ook voor gaan zorgen dat de gemiddelde CO2-uitstoot van het programma flink omlaag gaat. De reguliere modellen krijgen daarvoor de beschikking over direct ingespoten brandstofinjectie maar volgens de Engelse pers is er ook een speciale eco-versie op komst.

Porsche overweegt om een viercilinder motor of zelfs een turbogeblazen driecilinder in de Boxster te planten. “Die zou een vermogen moeten leveren van 180 tot 200 pk en een CO2-uitstoot scoren van 180 gr/km,” aldus Boxster productchef Hans-Jurgen Wohler tegenover Autocar. “In het verleden hebben we een Boxster met een 2,5-liter 200 pk sterke motor gehad; dus een dergelijk vermogen is niet nieuw voor dit model.”

Volgens de Europese wetgeving mogen merken die minder dan 300.000 auto’s per jaar bouwen niet aan de 120 gr/km-eis te voldoen. Zij hoeven alleen aan te tonen dat zij in 2012 de gemiddelde uitstoot van het programma met 25 procent hebben verminderd ten opzichte van 2006. Hoe die regeling op Porsche van toepassing wordt als het onder de vleugels van VW gaat vallen, is echter nog niet duidelijk.