Amerikaanse dealers verkopen de laatste Pontiacs en Saturns uit met heel hoge kortingen. Beide merken zijn dit jaar geschrapt door General Motors.

General Motors geeft zijn dealers 7.000 dollar voor elke Pontiac of Saturn die vóór 4 januari 2010 wordt verkocht. Dat betekent dat de dealers flink met kortingen kunnen strooien.

Het is bijvoorbeeld de helft van de nieuwprijs van een Pontiac G3. Dat is de Pontiac-variant van de Chevrolet Aveo. De simpelste variant kost na de korting nog maar 7.335 euro.

Een Saturn Astra (niets meer of minder dan onze Opel Astra) is na de korting te koop vanaf 9.495 euro. Dat is bij de huidige dollarkoers 6.622 euro!

“Op deze manier kunnen we de inventarissen van die merken flink verlagen en ons in het nieuwe jaar helemaal richten op Buick, Chevrolet, Cadillac en GMC”,  vertelt GM-woordvoerder Tom Henderson in The Detroit News.

Dat zijn de merken die zijn overgebleven na het faillissement van GM. Naast Pontiac en Saturn, moesten ook Saab en Hummer het veld ruimen.

Volgens GM staan er bij de Amerikaanse dealers nog 7.500 onverkochte Saturns en 9.500 Pontiacs zoeken nog naar een baasje. In het afgelopen jaar zijn de verkopen van Saturn met 61,5 procent gedaald en die van Pontiac met 32.3 procent.