Al een eeuwigheid werkt het Amerikaanse DiMora aan de Natalia, die de duurste auto moet worden. We kregen weer een levensteken van de megalomane limousine, maar of hij er ooit werkelijk komt…

Al jaren schrijven we over de DiMora Natalia. Achter dit Amerikaanse project gaat de duurste auto ter wereld schuil. Al vanaf het begin is een prijs genoemd van twee miljoen dollar. Maar dan heb je ook wel wat.

De auto wordt opgetrokken uit Barotex. Dat spul wordt gemaakt uit vulkaansteen en heeft als voordeel dat het superlicht is.

De motor wordt een 14-liter V16 die Volcano is gedoopt. Hij moet een vermogen gaan leveren van 1.200 pk. De productie van deze megalomane limousine moet op zo’n vijftig stuks gaan liggen.

Overigens is aan het begin van het project aangekondigd dat hij er in 2008 moest gaan komen, maar we wachten nog steeds.

Prototype

DiMora ontwikkelt intussen vrolijk verder. We hebben een heleboel nieuwe computerillustraties gekregen, waarop de auto in volle glorie te zien is. Voorlopig rijdt hij dus alleen nog rond op de digitale snelweg.

Op de nieuwe plaatjes zou de definitieve versie te zien zijn. De vervolgstap is dat er gaat worden gewerkt aan een prototype. DiMora wijst er op dat bij het vernieuwde ontwerp het reservewiel op de kofferbak is verdwenen. De acht uitlaten onder de achterbumper, mochten daarentegen blijven.

Nieuw speeltje

Kortom: het gaat niet snel met de Natalia. Maar in dit nieuwe decennium zullen we een definitief antwoord krijgen op de vraag of de DiMora een doodgeboren kindje is of werkelijk het nieuwe speeltje van de allerrijksten.