Het nieuws ging hard dit jaar. Tijd om uit te puffen van 2009 en de balans op te maken. Dit zijn onze best bekeken nieuwsberichten van het afgelopen jaar.

1. De nieuwe BMW 5-serie

Geen enkel prototype is de afgelopen zomer zo vaak door onze lezers gefotografeerd als die van de nieuwe BMW 5-serie. Aan het einde van november was het eindelijk zo ver en gaven de Beiers de officiële informatie vrij van hun topper van het volgende jaar. U heeft er van gesmuld.

2. Wat kost de kilometerheffing?

De kilometerbeprijzing hangt als een zwaard van Damocles boven autorijdend Nederland. AutoWeek brengt een calculator waarmee globaal kan worden berekend hoeveel u gaat betalen als het nieuwe systeem in werking gaat. We hopen dat u goed wegkomt, maar vrezen het ergste.

3. De nieuwe Opel Astra

Opel is door een zwaar jaar gegaan. Bijna waren de banden met GM, die bestaan sinds 1929, doorgesneden. De komst van een nieuw model was een verademing. Als iedereen die het bericht over de komst van de nieuwe Astra heeft bekeken, ook zo’n auto koopt, is Opel meteen uit de brand.

4. De nieuwe Astra definitief

Een paar dagen nadat de eerste foto’s van de nieuwe Astra het internet bereikten, bracht Opel de complete informatie over het nieuwe model naar buiten. Inclusief bewegend beeld. Dat leverde opnieuw massale klikken op bij AutoWeek.

5. Alfa Romeo Milano naakt!

Het geduld van Alfa Romeo-liefhebbers is dit jaar danig op de proef gesteld. De nieuwe Milano/Giulietta wilde maar niet tevoorschijn komen. Totdat er ineens kiekjes lekten op internet waarop die auto voor het eerst in volle glorie te zien was. Een fabrieksmedewerker was zo vriendelijk het geheime project van zijn baas op straat te gooien.

6. De nieuwe Volvo S60

Net als bij Alfa Romeo 147 hebben ook Volvo-liefhebbers tien jaar moeten wachten totdat de S60 werd afgelost. Geen wonder dus dat op de eerste officiële beelden van de nieuwe Zweed fanatiek werd geklikt. Volgend jaar brengen we veel meer nieuws over de S60, want we weten nog lang niet alles.

7. Onthullende plaatjes van de Porsche Cayenne

Porsche houdt de nieuwe Cayenne nog even geheim. Onze spionagefotograaf legde begin december echter een prototype vast die nauwelijks gecamoufleerd zijn rondjes maakt. Als die al zo veel losmaken, zijn we benieuwd wat er gebeurt als in het begin van volgend jaar de officiële beelden van de nieuwe SUV tevoorschijn komen.

8. De nieuwe Volkswagen Polo

De Volkswagen Polo speelde jarenlang tweede viool in de schaduw van zijn grote broer Golf. Best kans dat dit gaat veranderen na de komst van dit nieuwe model dat verdacht veel op de Golf lijkt. Zijn komst in het begin van maart, zette in elk geval de site op stelten.

9. Peugeot 408 op komst

Aan het begin van het jaar spotten we een onbekende Peugeot op een brug in een garage. Zou het de nieuwe 408 zijn? Nederland kwam massaal even bij ons kijken. Intussen hebben we nog steeds geen witte rook vanuit de kantoren van Peugeot over de komst van de 408. Maar reken er op dat die niet meer lang op zich laat wachten.

10. De nieuwe BMW 5-serie GT

In het voorjaar bracht BMW de eerste foto’s van de nieuwe 5-serie GT naar buiten. Of het nu is omdat het Nederlandse publiek zo enthousiast is over deze nieuwe BMW of omdat het zo’n duidelijke voorbode is van de echte ‘Fünfer’, weten we niet. Maar feit is wel dat deze nieuwe niche van BMW het dit jaar heeft geschopt tot de toptien van best bekeken AutoWeek-berichten. Al is het op het nippertje.