Het wordt dringen op de New Delhi Auto Expo in India. Diverse Japanse merken hebben al aangekondigd met kleine concept-cars en productiemodellen op de proppen te komen en nu heeft ook Suzuki een wereldprimeur aangekondigd.

Het gaat om de Maruti R3 Concept, een voorbode van een zeszits mpv. Indiase ingenieurs hebben negen maanden gezwoegd om de auto op tijd klaar te hebben voor de belangrijke autoshow in New Delhi.

De compacte mpv is bezig aan een belangrijke opmars in India. Het land geldt na China als de grootste groeimarkt van de wereld. Analisten voorspellen dat de autoverkoop in India volgend jaar met maar liefst 16 procent stijgt.

Diverse andere fabrikanten hebben al aangekondigd flink uit te pakken in New Delhi. Zo komt Tata met vier nieuwe modellen, Toyota komt met de Etios, een plaatselijke concurrent voor de Maruti (Suzuki) Swift. Honda brengt tenslotte een concept-car voor een budgetauto.

Grootste autoshow

De New Delhi Auto Expo mag de meeste mensen dan niet bekend in de oren klinken, het is de grootste autoshow ter wereld.

Bij de vorige editie (2008) turfden de kassa’s 1,8 miljoen bezoekers, dit jaar rekent de organisatie op ruim twee miljoen belangstellenden. De show vindt plaats van 5 tot en met 11 januari.