De deadline van 31 december voor de biedingen op Saab is vervallen. Dat betekent dat na de kerstvakantie de productie gewoon weer van start gaat. Dat betekent dat dan ook de eerste exemplaren van de nieuwe 9-5 zullen komen.

Het Saab-personeel in Trollhättan is aan het begin van de maand vroegtijdig naar huis gestuurd. Niet omdat er geen werk was, maar de fabriek moest worden verbouwd. Alles is gereed gemaakt voor de productie van de nieuwe 9-5 en ook de productielijn van de 9-3 cabrio is verhuisd van Magna in het Oostenrijkse Graz naar de thuisbasis in Trollhättan.

In de eerste week van het nieuwe jaar zal de productie in de Saab-fabriek worden hervat. “We hebben orders voor zowel de nieuwe 9-5 en de 9-3 cabrio. De opdracht is om die zoals gewoonlijk af te leveren. De fabriek moet door”, zegt Eric Geers, de communicatieman bij Saab tegenover persbureau Reuters. Wanneer Saab alsnog sluit, gaan er bij de Zweedse fabriek 3.400 banen verloren en valt voor 1.100 dealers het doek.

Spyker-baas Victor Muller meldt bij Reuters dat de deadline van Saab is verschoven naar 7 januari. Verder geeft hij aan dat hij vermoedt dat er meerdere bieders zijn. Wanneer Spyker de eigenaar van Saab wordt, zullen beide bedrijven samenwerken als zusterbedrijven. Spyker kan Muller profiteren van de technische know-how bij Saab en het distributienetwerk van de Zweden. Saab kan op zijn beurt zijn voordeel doen met de zakelijke kwaliteiten bij Spyker.