De American muscle in de Ford Mustang GT begon de laatste tijd toch wat te verslappen. Tijd voor een nieuw blok dus: een grotere V8, waarmee Ford vol goede moed het nieuwe decennium in kan.

De nieuwe Mustang V8 heeft een cilinderinhoud van 5,0-liter. Voor Amerikaanse begrippen is het een zeer modern blok met variabele kleptiming. Het vermogen is 412 pk en het maximumkoppel is 530 Nm. Dat is bijna 100 pk en 90 Nm meer dan de 4,6-liter V8 mobiliseerde. De nieuwe vijfliter is 20 procent lichter dan z’n voorganger

Ook de transmissies zijn nieuw: de vijfbakken maken plaats voor een handgeschakelde zesbak en een zestraps automaat. De goednieuwsshow gaat verder, want het gemiddeld verbruik van de Mustang GT daalt ook door de harttransplantatie.

Remsysteem

De GT biedt verder verbeteringen aan het remsysteem, het onderstel en de stuurbekrachtiging. Wie echt los wil gaan, vinkt ook het Brembo Package aan. Dat bestaat - zoals de naam al doet vermoeden - uit grotere remmen van Brembo, maar ook 19-inch lichtmetaal en performance banden.

Meer informatie over de prestatiecijfers volgt in januari, want Ford onthult de vernieuwde Mustang GT op de North American International Auto Show in Detroit.