Toyota komt met een nieuw model voor de Indiase markt. Op de Autoshow van New Delhi toont het merk een geheel nieuwe auto, die Etios gaat heten.

Dit meldt de Indiase redactie van Autocar. Bij een budgetauto in India denkt de autoliefhebber automatisch aan de Tata Nano, maar de Etios wordt geen concurrent voor die baanbrekend goedkope auto. In plaats daarvan komt de prijs op ongeveer 10.000 dollar te liggen, volgens het tijdschrift. Daarmee richt hij zijn pijl op de Indiase Suzuki Swift, de Maruti Swift.

Concept
De auto die Toyota in New Delhi toont heet nog een Concept, maar is voor 90 procent gelijk aan de daadwerkelijke productieauto.

De Etios komt met twee benzinemotoren en een diesel. De benzinemotoren hebben een cilinderinhoud van 1,2- of 1,3 liter; de turbodiesel kennen we uit de Yaris en heeft een inhoud van 1,4 liter.

De verkoop van de Etios start eind 2010. De auto komt in India, Rusland en Zuid-Amerika op de markt. Toyota neemt de Indiase markt serieus: naast de Etios Concept toont het merk nog dertien andere auto’s. Honda pakt ook uit in New Delhi met een compacte concept-car. Details van die auto zijn echter op dit moment nog niet bekend.