BMW komt niet met een M-versie van de Z4, maar doet veel moeite om ons dit gemis te laten vergeten. Eerst was er al de Z4 sDrive35is, nu blijkt dat BMW Motorsport ook met een heuse GT3-versie op de proppen komt.

De BMW Z4 GT3 krijgt de 4,0-liter V8 uit de M3 onder de kap, die voor de gelegenheid is opgevoerd naar 480 pk. De krachten gaan via een sequentiële zesbak naar de achterwielen.

De speciale Z4 voldoet aan de GT3-regels en kan zodoende worden ingezet in het FIA GT3-kampioenschap, het International GT Open en de ADAC GT Masters. Bovendien kan de Z4 GT3 voldoen aan diverse 24-uurs-evenementen.

Speciale racewielen en race-ABS zitten bij de prijs inbegrepen. Airconditioning is een optie. Een koopje is de Z4 GT3 niet: wie eentje wil bestellen bij BMW Motorsport, moet een zak met 298.000 euro’s meenemen.

Gelukkige eigenaar

In het tweede kwartaal van 2010 vinden de eerste exemplaren een ongetwijfeld gelukkige eigenaar.

Onlangs lanceerde BMW de Z4 sDrive35is om de liefhebbers van de oude Z4 M enigzins tegemoet te komen. Qua prestaties en verbruik overtroeft de nieuweling de oude M, maar sommigen zullen wellicht toch de atmosferische rasp missen.