Het wordt druk in het segment van de baanbrekende Tata Nano. Ook Honda gaat zich in het inmiddels aardig lange rijtje fabrikanten voegen.

Honda onthult z’n kleine kruimel 5 januari aanstaande op de Delhi Motor Show. De definitieve naam is nog niet bekend, voorlopig staat de concept-car bekend als Small Car Concept.

De productie van de micro-Honda gaat plaatsvinden in India en Thailand, zo weet Autocar te melden.

Op de Delhi Motor Show zal het Japanse merk een verwachte introductiedatum en een prijsindicatie geven. Vooral dat laatste is natuurlijk cruciaal in dit segment.

Volgens insiders is de kleine Honda geavanceerd genoeg om ook naar West-Europa te komen. Het Japanse merk heeft het de laatste tijd sowieso druk met kleine auto’s, want in Los Angeles toonde het merk al de P-Nut Concept. Voor die showauto zijn echter geen productieplannen.

Formule 1

De meer prestigieuze projecten van Honda sneuvelden in het afgelopen jaar juist. Zo stapte het merk uit de Formule 1 en werd een streep getrokken door de NSX-opvolger met V10.

Volgens de laatste geruchten komt er wél een raceversie van de beoogde opvolger, die in het Japanse GT-kampioenschap mee gaat draaien.