Met de Mercedes SLS AMG op komst lijkt de SL de komende jaren een bijrol te gaan spelen. Maar in 2012, als de hype rond de nieuwe Gullwing weer een beetje over is, komt Mercedes met een nieuwe SL.

De eerste beelden van een gecamoufleerd prototype zijn inmiddels vrijgegeven. De stalen, opvouwbare hardtop lijkt sterk op de dakconstructie van de huidige SL. De neus en de achterkant zijn nog dusdanig ingepakt dat er over het uiteindelijke design nog weinig te zeggen valt; maar reken er op dat de nieuwe SL stijlkenmerken krijgt van zijn grote gevleugeldeurde broer.

Wel heeft Mercedes het nieuwe model op een zelfde manier ingepakt als de nieuwe SLK, die al langer gesignaleerd wordt.

Vernieuwingen

De huidige SL onderging in 2008 een grondige vernieuwing, maar het model zag al in 2001 het levenslicht. Als in 2012 de nieuwe SL op de markt komt, heeft de auto er 11 jaar op zitten, wat voor een SL een relatief korte levensfase is.

Overigens heeft Mercedes voor het hogere segment nog meer vernieuwingen op stapel staan. De CL krijgt een update en gaat S Coupé heten, de nieuwe CLS komt eind volgend jaar, maar de auto voor 2010 wordt de SLS AMG.