Het gebeurt niet vaak Ferrari met een geheel nieuw model op de proppen komt. Dus nu de California er is, kon specialist Novitec het niet laten om de ‘boulevard-Ferrari’ eens flink aan te pakken.

Novitec kennende kan motortuning niet achterwege blijven. En inderdaad, het vermogen van de 4,3-liter V8 stijgt naar 500 pk. Het maximumkoppel is 518 Nm.

De standaard-California komt niet verder dan 460 pk en 485 Nm. De 40 extra pk’s zijn het gevolg van een hergeprogrammeerd motormanagement en een rood toerengebied dat bij een hoger toerental begint. Bovendien is er een nieuw uitlaatsysteem met roestvrijstalen eindpijpen.

De Manettino dient er ook voor om een klep in dit uitlaatsysteem voor een voller geluid te bedienen.

Spoiler op bumper

Verder gebruikt Novitec veel koolstofvezel om de aerodynamica te verbeteren. Zo monteert de tuner een spoiler op de bumper van de productieauto. Koolstofvezel elementen aan de zijkant van de auto geven een extra racy look. Aan de achterkant tonen een spoilerlip op het kofferdeksel en een diffusor aan dat dit niet zomaar een California is.

Binnenin biedt de tuner speciaal leder en alcantara aan. Novitec verlaagt de Ferrari met 35 millimeter. Vóór staat de California op 21-inch lichtmetaal, achter zijn dit wielen met een diameter van 22 inch.

Dit is ongetwijfeld nog maar het begin van veel tuningsactiviteiten bij Novitec. Het bedrijf kwam in de afgelopen maanden immers met telkens sterkere varianten van de Ferrari F430 en de 430 Scuderia.