Het ziet er naar uit dat Saab in delen zal worden verkocht. Het Chinese BAIC is een serieuze kandidaat voor de overname van een deel van Saab. Als die er met de buit vandoor gaan, gaat de fabriek in Trollhättan dicht.

General Motors onderhandelt met het Chinese BAIC over de overname van een deel van Saab.

Dat meldt het vakblad Automotive News. BAIC is geïnteresseerd in de productielijnen van de 9-3 en de oude 9-5 om ze in China neer te zetten.

Er is geen interesse in de Saab-fabriek in Trollhättan. Als de deal tussen BAIC en GM doorgaat, betekent dat waarschijnlijk het einde van de vestiging en de drieduizend banen die daar nog over zijn.

Het is nog niet duidelijk of de in China geproduceerde 9-3’s en 9-5’s ook Saab genoemd mogen worden. Vorige week heeft BAIC 2,93 miljard dollar ontvangen van de Bank of China. Naar alle waarschijnlijkheid is dat steun om Saab te kunnen kopen.

Spyker

GM onderhandelt ook nog met andere bieders, die wel geïnteresseerd zijn in Saab in z’n geheel. Daaronder is het Nederlandse Spyker en de Amerikaanse Renco Group.

General Motors wil aan het einde van december dat de potentiële bieders hun financiën op orde hebben. Dan wordt er vlug een beslissing gemaakt. Door dat strakke schema denken analisten dat het voor de hand ligt dat Saab in delen wordt verkocht.