Ook een Zweeds consortium maakt zich op voor een bieding voor Volvo. Het is na het Chinese Geely en het Amerikaanse Crown consortium de derde geïnteresseerde in het merk.

Het Jakob consortium leek een outsider onder de geïnteresseerden in Volvo. Het bestaat uit liefhebbers, wat alleen al wordt bewezen omdat het is genoemd naar de eerste Volvo ooit.

Het consortium is een initiatief van technische vakbond bij Volvo Cars. Het is na voorkeursbieder Geely en het Amerikaanse Crown consortium de derde bieder voor het merk.

Jakob geeft aan dat ze klaar zijn om een bieding te doen en dat ze worden bijgestaan door verschillende investeerders. Ford heeft een positieve reactie gegeven op de plannen van Jakob.

“Die was nodig om de investeerders te laten weten dat het de moeite is om een poging te wagen,” aldus de woordvoerder van het consortium.

Geely

Ford probeert al sinds december van het vorige jaar Volvo te verkopen. In oktober is Geely aangewezen als voorkeurspartij. Naar verluidt hebben zij een bod gedaan van zo’n twee miljard euro. Op het moment worden er nog onderhandelingen gedaan over het gebruik van de techniek van Volvo.

Vorige week deed het Crown consortium, onder leiding van een ex-baas van Ford en een ex-baas van Chrysler, een bod op het Zweedse merk. Het bedrag dat daar bij hoort, is niet bekend.