Hoe veel pk’s kun je uit de 2,0-liter viercilinder van de Volkswagen Golf GTI halen? Tot nu toe bleven de tuners rond de 300 pk sterken, maar Wimmer RS gooit nu de knuppel in ’t hoenderhok met een bijna nucleaire 386 pk.

Waarom wachten op de Golf R als er nu al de creatie van Wimmer RS is? Dat kun je je afvragen als je de specificaties van de creatie van Wimmer RS bekijkt. De tuner weet 386 pk en 455 Nm uit de tweeliter turbomotor te halen.

Dat is maar liefst 116 pk meer dan wat Volkswagen bij de Golf R weet te presteren en 176 pk meer dan de GTI waarop-ie gebaseerd is.

De enorme vermogenstoename is te danken aan tal van aanpassingen, onder andere de montage van een nieuwe turbo, een nieuw uitlaatsysteem en een aangepast motormanagement. De topsnelheid is 267 kilometer per uur.

Om het geweld in goede banen te leiden, monteert Wimmer een sportkoppeling. Ook verstelbare dempers behoren tot het pakket. Ander lichtmetaal behoort tot de mogelijkheden: de diameter varieert van 18- tot 20-inch.

Voorlopig lijkt Wimmer dus een van de allersterkste Golf GTI’s in z’n gamma te hebben. Een dergelijk vermogen uit een productie-tweelitermotor is overigens niet nieuw. De Engelse Mitsubishi-importeur heeft bijvoorbeeld de Lancer Evolution VIII en X