Een cabrio past natuurlijk het beste bij de zonnige maanden, maar ook in deze druilerige tijden moet zo’n auto ook z’n mannetje staan. Reden genoeg voor Porsche om weer eens lekker te gaan testen met de volgende generatie 911 Cabrio.

Deze keer reed de gesloten 911 ‘gewoon’ rond in Duitsland. Binnenkort enteren de fabrikanten met hun testauto’s massaal de ferry’s van Stena Line voor de wintertests in het Hoge Noorden. De wintertests zijn extra belangrijk voor de 911 Cabrio, omdat-ie weer een stoffen kap krijgt. De volgende generatie 911 heeft voorlopig 991 als typenaam.

Bij de ontwikkeling van de nieuwe generatie 911 besteedt Porsche veel aandacht aan het verbruik. Nieuwe motoren met directe inspuiting moeten de icoon weer een flink stuk zuiniger maken. Een PDK-transmissie staat ook weer op de planning. De topversie van de 911 Cabrio wordt bij de volgende generatie andermaal de Turbo. Voor de Coupé staan de gebruikelijke GT3, GT3 RS en GT2 op het programma.

We moeten nog wel even wachten op de 991: voor 2011 zal hij niet bij showrooms staan. Speciale versies zoals de GT3 komen nog iets later.