Aston Martin is in Oostenrijk gestart met de productie van de Rapide. Ook de Nederlandse prijs van de edele hatchback is bekend.

De Aston Martin Rapide is in Nederland te koop voor een prijs van 255.538 euro. Dat is inclusief alle belastingen maar exclusief de kosten voor het rijklaar maken, meldt Kroymans ons. Inmiddels hebben negen Nederlanders bij hun een handtekening onder het koopcontract gezet. Ter vergelijk: een Panamera Turbo kost 191.400 euro.

De Rapide is alleen leverbaar met de 6,0-liter V12 met 477 pk en 600 Nm koppel. Voor de acceleratie van 0 naar 100 km/u wordt 5,3 seconden opgegeven. De maximumsnelheid is 303 km/u. De Rapide meet 5,02 meter in de lengte, is 2,14 meter breed en 1,36 meter hoog. De auto legt 1.950 kilo op de schaal.

Walnoten

Het spreekt voor zich dat de standaarduitrusting van de Rapide niets te wensen over laat: er is leder zo ver het oog reikt, een walnotenhouten afwerking op het dashboard, LED-verlichting met ‘ambient’-sfeer, verwarmbare voor- en achterzetels en een paraplu in de kofferbak. Op de optielijst staat onder meer ventilatie voor de voor- en achterstoelen, gepersonaliseerde dorpellijsten, zes verschillende houtsoorten voor de afwerking van het dashboard, afwerking van de remklauwen in zwart, rood of zilver én een asbak en aansteker.