Het ziet er naar uit dat de Citroën een serieuze hete hatchback wordt. Er is een versie in de maak met 200 pk en rallygenen.

Is het je wel eens opgevallen dat de Citroën C4 een van de succesvolste rallyauto’s van het moment is? Grote kans van niet, want het lukt Citroën maar niet om de successen in het WRC om te zetten in de straatauto. Ondanks dat er best eens een poging wordt gewaagd. Sterker nog: het muurbloempje C4 bungelt onderaan de in verkoopstatistieken.

Vanaf 2011 neemt de nieuwe DS3 de rol van de C4 als WRC-auto over, waarschijnlijk zitten dan Sébastien Loeb en Kimi Räikönen nog achter het stuur van het fabrieksteam van Citroën.

Tegen die tijd verschijnt ook de topversie van de DS3 voor straatgebruik. Die krijgt de 200 pk sterke THP-motor die volgend voorjaar debuteert in de Peugeot RCZ. Dat meldt het Franse l’Automobile. Daarmee wordt de DS3 een serieuze concurrent voor de Mini Cooper S Works en de nog uit te brengen Alfa Romeo Mito QV en Audi S1. Tot die tijd is de 150 pk 1.6 THP-versie van de DS3 de topper uit de reeks.

Daarmee houdt het nog niet op. Volgens geruchten werkt Citroën ook aan een cabriolet-variant van de DS3. Wanneer die op de markt moet komen en of die komt, is nog niet duidelijk.