AMSTERDAM - Opel heeft een kleine auto bovenaan de prioriteitenlijst gezet. Daarmee moet de Ford Ka en de komende Volkswagen Up de wind uit de zeilen worden genomen.

Nick Reilly is sinds enige weken de nieuwe baas van GM Europe. Hij laat er geen gras over groeien en vindt dat Opel als de donder moet gaan werken aan een nieuw model in het A-segment.

Dat meldt het vakblad Automotive News. Op het moment heeft Opel geen model in het segment waarin onder meer de Toyota Aygo en vanaf 2011 de Volkswagen Up opereren, de Agila is iets groter.

“In de huidige marktsituatie heeft Opel een overtuigende Mini nodig”, vindt Reilly. “Het wordt onze topprioriteit.” Verder meldt de nieuwe baas dat er naast de Ampera ook andere plug in-hybrides zullen komen.

Magna

Het kleine model, behoort ook tot de kandidaten. Magna, dat op het punt stond Opel over te nemen, had ook al aangekondigd om in 2012 met een klein model te willen komen dat onder meer elektrische aandrijving zou krijgen.

In 2004 liet Opel al deze Trixx concept car zien. Van dit model, met twee plaatsen voorin en plek voor één volwassene achterin, is echter niets meer gehoord. Destijds oordeelde General Motors dat de Chevrolet Matiz de eer in het A-segment mocht verdedigen.

Suzuki Wagon R

Op het moment is de Agila de kleinste Opel. Die wordt samen met de Suzuki Wagon R in Hongarije gebouwd. De toekomst van deze modellen is onduidelijk nu GM de aandelen in Suzuki door het faillissement moest verkopen.