Er zijn tijden van komen en tijden van gaan, en de tijd van gaan is voor de Volkswagen New Beetle in de Verenigde Staten nu gekomen. Maar de Golf-IV-in-feestkostuum geeft zich niet zomaar gewonnen: eerst is er nog de Final Edition, die op de LA Auto Show debuteert.

De speciale New Beetle onderscheidt zich in de eerste plaats door z’n Aquarius Blue lak. Het dak van de coupé is zwart, de cabriolet heeft een two-tone design waarin Volkswagen Aquarius Blue met Campanella White combineert.

Final Edition badges moeten de laatste twijfelaars overtuigen dat dit een speciale Nieuwe Kever is. 17-inch lichtmetaal maakt het plaatje af.

Onderhuids biedt de Final Edition een sportonderstel en een 2,5-liter vijfcilinder met een vermogen van 150 pk. Een zestraps Tiptronic-automaat behoort tot de standaarduitrusting. ESP behoort tot de standaarduitrusting.

De Final Edition is alleen voor de Verenigde Staten bestemd. Er komen in totaal 3.000 New Beetles Final Edition op de markt: 1.500 coupés en 1.500 cabrio’s. In de States betalen ze respectievelijk 20.240 dollar en 27.170 dollar voor deze uitzwaaiversies.

Een woordvoerder van Volkswagen Nederland meldt ons dat er in Nederland voorlopig geen sprake is van een Final Edition of een soortgelijk actiemodel: “Bij ons blijft de New Beetle nog twee jaar op de markt. Ergens in 2011 komt een geheel nieuw model.”