AMSTERDAM - De Nissan Qasqai bevolkt al weer zo’n drie jaar onze wegen. Tijd dus voor een facelift. De ‘crossover’ van Nissan heeft voor zijn tweede levensfase een stoerdere neus gekregen.

In de drie jaar tijd dat de Nissan Qashqai er is, heeft zijn concept flink wat navolging gekregen. De Peugeot 3008 en Skoda Yeti vissen nadrukkelijk in zijn vijver en vanaf volgend jaar wil ook Mitsubishi meedoen in het segment van de kleine crossovers.

Om de concurrentie een stap voor te blijven, wordt de Qashqai voor het nieuwe jaar herzien. Wij hebben al de eerste foto’s van die gefacelifte variant.

De opvallendste wijziging is de stoerdere neus. De motorkap, voorbumper, spatborden, koplampen en grille zijn allemaal nieuw. Maar ook de achterzijde is geretoucheerd. De nieuwe Qashqai kan verder worden uitgevoerd in een nieuwe tint rood en grijs, die beide op de foto staan.

Verder zijn er nieuwe 17 inch wielen. In het interieur is het instrumentarium gewijzigd. Ook kan het  interieur voortaan worden uitgevoerd in een nieuwe grijstint. Dorpelverlichting zijn we eveneens nog niet eerder tegengekomen op deze Nissan. Een nieuwe afstemming van het onderstel en betere geluidsisolatie zorgt voor meer comfort.

CO2

Verder wordt er gesproken van een nieuwe variant die een CO2-uitstoot scoort van 129 gr/km. Deze Pure Drive 129g is voorzien van de 1,5-liter dCi met 106 pk en profiteert van verbeterde aerodynamica, banden met een lage rolweerstand en aangepaste versnellingsbakverhoudingen om de uitstoot te drukken. 

De standaard-variant met deze diesel hoest per kilometer 137 gram CO2 naar buiten. We verwachten de vernieuwde Qashqai als primeur op de Autosalon van Genève, die in maart zijn poorten opent.