Ze houden de hand de laatste tijd op de knip bij Honda, maar af en toe een concept-car moet kunnen. Op de LA Auto Show pronkt de P-NUT Concept.

P-NUT is de afkorting van Personal-Neo Urban Transport, al kun je je afvragen of de afkorting niet gekozen was voordat de marketing met de volledige naam op de proppen kwam. Hoe het ook zij, de P-NUT is een concept-car voor een compacte coupé voor in de stad.

Het ontwerp van de auto is volgens Honda gericht op het combineren van interieurruimte met een modern en aerodynamisch lijnenspel. De motor bevindt zich achterin en laat z’n kracht los op de achterwielen. Door deze plaatsing biedt de Honda meer plek dan hij met een anders geplaatste motor zou hebben. De Japanners doen overigens wat vaag over de motorisering. In het motorcompartiment is plek voor een conventionele verbrandingsmotor, een elektromotor in combinatie met een benzinemotor of een geheel elektrische aandrijflijn.

De P-NUT is een driezitter met interieur dat geïnspireerd is op dat van de McLaren F1. Dat betekent dat de bestuurder in z’n eentje voorin zit en de twee passagiers aan weerszijden achter hem. Deze achterste stoelen kunnen worden weggeklapt voor extra bergruimte.

De Honda is 3,40 meter lang en 1,75 meter breed. De guitige Japanner is 1,44 meter hoog. Op een head-up display kan de bestuurder informatie van het navigatiesysteem en de achteruitrijdcamera zien. De P-NUT is het kindje van de Advanced Design Studio van Honda in Los Angeles. Productieplannen zijn er niet.