Dit zijn de eerste afbeeldingen van de Mitsubishi RVR. Vanaf volgend jaar komt die de gelederen versterken, al is het nog even afwachten welke naam hij hier krijgt. De crossover is in de eerste plaats gericht op de Qashqai van Nissan.

Mitsubishi komt volgend jaar met deze RVR ‘crossover’ op de markt. Hij gebruikt het zelfde platform als de Lancer en de Outlander. De RVR is met een lengte van 4,30 meter wel wat korter dan die laatste. De details over de RVR zijn verder nog schaars. In elk geval zal er een helemaal nieuwe 1,8-liter benzinemotor worden aangeboden en voor de Europese markt zijn er natuurlijk ook diesels beschikbaar.

De RVR is rechtstreeks afgeleid van de cX concept uit 2007. Bijzonder is dat het model vrijwel wereldwijd wordt gevoerd. Hij zal dus te koop zijn in Noord-Amerika, Europa, Aziën en China. Japan krijgt de primeur. Daar komt deze auto al komende februari op de markt. We verwachten het Europese debuut op de Autosalon van Genève; niet lang daarna zal hij de Europese showrooms gaan bevolken. Mitsubishi geeft aan dat de Europese naam van deze auto nog niet bekend is.