AMSTERDAM - Hoogbejaard is de Dodge Viper eigenlijk, maar de Amerikaanse visie op een supercar blijft maar volhouden. De huidige generatie wordt nog één keer herzien voordat hij in de annalen van de geschiedenis verdwijnt.

De aanpassingen zijn, niet geheel verbazend, mondjesmaat. Er zijn een tweetal nieuwe kleuren beschikbaar en het streepmotief is wat breder geworden.

Ook onderhuids verandert er weinig. Er wordt een nieuwe koppeling van ZF gemonteerd en de vijfde versnelling heeft een kortere overbrengingsverhouding gekregen.

Motorisch veranderde er niets, dus de Viper wordt nog steeds van de nodige power voorzien door een 8,4-liter V10. Die levert 612 pk en 760 Nm waarmee de Viper in minder dan 4 seconden naar de 100 sprint en een topsnelheid van 325 km/h bereikt.

Beschikbaar

Ook de American Club Racer blijft ook beschikbaar en die wordt voor het nieuwe modeljaar voorzien van een ‘short shifter’ om schakeltijden te reduceren. Ook werd de aerodynamica herzien, zodat er nog meer downforce ontwikkeld wordt.

Naast deze circuitversie zullen er gedurende 2010 een aantal speciale edities verschijnen, waaronder een gelimiteerde oplage ter herinnering aan het feit dat de Viper onlangs de snelste rondetijd op Laguna Seca voor een productieauto wist neer te zetten.

Deze heeft de naam 1:33 Edition meegekregen, een verwijzing naar de rondetijd. Dodge verwacht in 2010 500 Vipers te zullen verkopen.