Langzamerhand gaat het weer wat beter met de auto-industrie, maar de gevolgen van de crisis zijn nog duidelijk merkbaar. Het jongste slachtoffer is de pas dit jaar aangestelde baas van GM, Fritz Henderson.

Dit meldt de Financial Times. Henderson stond pas sinds maart dit jaar aan het roer bij GM, hij verving de geplaagde Rick Wagoner die gedwongen moest aftreden. Henderson sleepte het bedrijf weliswaar door een faillissement, maar dat was blijkbaar niet genoeg.

Zijn tijdelijke opvolger werd ook meteen bekend gemaakt: de door de regering aangestelde Ed Whitacre zal de leiding overnemen totdat er een nieuwe voorzitter en directeur worden gekozen.

“Alle betrokkenen zijn het erover eens dat er verandering nodig is. Nu moeten we ons richten op het zo snel mogelijk terugkeren naar een winstgevende situatie, zodat we ook de Amerikaanse en Canadese belastingbetalers terug kunnen betalen,” legde de verse leider van GM uit.

De regering heeft meteen laten weten niets te maken te hebben met de verwijdering van Henderson. “Deze beslissing is genomen door de raad van bestuur. De regering was er niet bij betrokken” verklaarde zij middels een persbericht.