Vorig jaar rond deze tijd verbaasde Honda vriend en vijand door uit de formule 1 te stappen en ook nog eens te stoppen met het ontwikkelen van een nieuwe NSX. Voor de liefhebbers van hele snelle Honda’s lijkt er nu toch weer hoop te gloren.

Volgens AutoCar is Honda namelijk bezig met het ontwikkelen van een supercar met een voorin geplaatste 3,4-liter grote V8, die op dit moment nog de naam HSV-010 draagt. Het is echter niet duidelijk of dit een compleet nieuw project is, of een doorontwikkeling op de afgeblazen NSX, die immers al geruime tijd in ontwikkeling was.

De speculatie komt voort uit de aankondiging van Honda dat het ook in 2010 weer deel zal nemen aan het Japanse Super GT kampioenschap, waar ze voorheen met de oude NSX in raceten. Hierin wordt geracet met op straatauto’s gebaseerde bolides die volgens de reglementen moeten zijn voorzien van een atmosferische 3,4-liter V8.

Aan de GT500 klasse, de hoogste subklasse van het kampioenschap, nemen auto’s deel met 500 pk en aandrijving geschiedt op de achterwielen, dus dat belooft wat.

Bronnen dicht bij de fabrikant suggereren dat we mogelijk al op de Tokyo Auto Salon in januari meer te zien krijgen van Honda’s nieuwe project. Duimen dus!