Laat u niet bedriegen door de kop, want zwart is in dit geval heel positief. Voor het eerst sinds de merken onder het bewind van Tata vallen hebben de merken namelijk winst genoteerd.

Over het tweede kwartaal van het fiscale jaar heeft de Jaguar Land Rover tak van Tata een nettowinst van 217,8 miljoen roepies behaald, dat is zo’n 4,7 miljoen dollar.

Dat is misschien niet overweldigend veel, maar het is wel winst en het is al weer een tijdje geleden dat Jaguar Land Rover positieve cijfers noteerde. Het aantal verkochte auto’s over dit kwartaal steeg flink, er werden 23% meer auto’s verkocht dan in het eerste kwartaal.

De positieve cijfers zijn het gevolg van stevige bezuinigingen door Tata en de goede ontvangst van een aantal nieuwe modellen.

De Range Rover, Land Rover en Discovery 4 werden onlangs geïntroduceerd en vielen meteen in goede aarde en ook de Jaguar XF doet het nog altijd goed. In de nabije toekomst staat er nog een belangrijk model op stapel voor Jaguar: de nieuwe XJ.

Een ander belangrijke pijler voor het relatieve succes is de stabilisatie van de economie in Europa, een belangrijke markt voor Jaguar Land Rover. Eerder signaleerden ook onder andere BMW en Ford al een stabilisatie van de automarkt, hoewel zij sceptisch bleven over de toekomst.