Ze lijken even de weg kwijt te zijn bij het hoofdkwartier van Alfa Romeo. Eerder kreeg de pers nadrukkelijk te horen dat er niets over de Alfa Romeo Milano mag worden gepubliceerd, nu lekt het bedrijf nota bene zelf alle details over de langverwachte auto!

Een oplettende lezer tipte ons, waarvoor hartelijk dank. Officieel beeld is er nog niet, maar dat volgt hopelijk ook binnenkort.

De Alfa Romeo ‘Milano’ (die verwarrend genoeg niet deze naam gaat krijgen, meldden we vanochtend al) wordt 4,35 meter lang, waarmee hij tot de langere auto’s van z’n segment behoort. De wielbasis bedraagt 2,63 meter.

De Milano is 1,80 meter breed en 1,46 meter hoog. Led-dagrijverlichting behoort tot de standaarduitrusting.

Doorontwikkeling

De nieuwe Alfa Romeo staat op het zogenaamde C-Evo platform, een doorontwikkeling van de bodemplaat van de Bravo. De aandrijving geschiedt op de voorwielen. Het elektronische Q2-differentieel moet torquesteer uitbannen.

Het uit de Mito bekende DNA-systeem is ook van de partij. Het systeem kent drie standen: Normal, Dynamic en All Weather. Het systeem beïnvloedt de scherpte van de besturing, de gasrespons, de stabiliteitscontrole en het Q2-systeem.

Turbomotoren

Onder de kap gaat het er modern aan toe: Alfa Romeo voorziet de Milano louter van turbomotoren, allen gekoppeld aan een start-/stopsysteem. De minst potente van het stel is een 1.6 JTDm met een vermogen van 105 pk.

De sterkste diesel is een 170 pk sterke 2,0-liter JTDm-motor. Het benzinegamma trapt af met de 1,4-liter Multiair. Die is in de basisversie goed voor een vermogen van 120 pk. De 1,4-liter turbomotor is er ook met een vermogen van 170 pk. De absolute topper is de Quadrifoglio Verde met 235 pk sterke 1.75 TBi benzinemotor. Deze QV maakt de komst van een GTA-versie meteen overbodig.

Alfa Romeo onthult de auto-die-geen-Milano-gaat heten op de Autosalon van Genève. In de loop van het voorjaar komt de auto in de Europese showrooms te staan. De nieuweling volgt de 147 op, die na tien jaar trouwe dienst naar het automobiele rusthuis mag. We hopen dat ze bij Alfa Romeo dan wel weten hoe ze de auto gaan noemen.