Samsung staat bij ons voornamelijk bekend als producent van mobiele telefoons en dergelijke elektronica, maar in thuisland Zuid-Korea levert het merk ook auto’s. Een wakkere AutoWeek-lezer spotte deze Samsung SM5 op het circuit in het Spaanse Valencia.

De Samsung SM5 wordt gebouwd op hetzelfde platform als de Renault Laguna, maar is vanbinnen ruimer. Daarmee scoort de auto op de Zuid Koreaanse markt punten, aangezien de Koreanen graag gereden worden in plaats van zelf te sturen.

De reden dat er in Europa met de auto wordt getest is vooralsnog voer voor speculatie. Het zou kunnen betekenen dat Renault een gerebadgede versie van dit model bij ons op de markt gaat brengen als opvolger van de Vel Satis.

Een Laguna Sedan zou ook kunnen, maar lijkt minder voor de hand te liggen, aangezien hatchbacks en stationswagons de dienst uitmaken in het D-segment. Een woordvoerder van Renault Nederland laat weten geen informatie over dit model te hebben en wil alleen kwijt dat het hier om een Samsung gaat.

Samsung bouwt op dit moment ook al de SUV die bij ons bekend staat als de Renault Koleos. Het lijkt daarom niet onlogisch dat de auto op de foto’s als Renault naar ons toekomt. Qua motorisering liggen dezelfde motoren voor de hand als bij de Koleos: een 170 pk sterke 2,4-liter viercilinder benzinemotor en een 2,0-liter dCi met 150 of 175 pk voor de dieselaars.