Langzaamaan beginnen er meer details van de Audi A1 door te sijpelen. Het Britse AutoCar weet weer een paar nieuwe details van Audi’s premium-kleintje te melden, hoewel Audi de lippen vooralsnog stijf op elkaar houdt over harde feiten.

De nieuwe A1 moet aan het einde van 2010 op de weg verschijnen en dan gaan concurreren met de Mini van rivaal BMW. Prijzen zullen dan ook vergelijkbaar zijn met dat model, wat betekent dat de A1 met een beetje aankleding al snel door de €20.000 grens schiet. Het accent van de A1 ligt, net als bij Mini, op het customizen van je auto. Denk daarbij aan een verscheidenheid aan speciale kleuren en allerlei tierelantijnen om het interieur mee op te fleuren.

Veel van de onderhuidse techniek gaat de A1 delen met de onlangs geïntroduceerde Polo van moederbedrijf Volkswagen. De 1.2 TSI- en 1.4 TSI-motoren zullen hoogstwaarschijnlijk leverbaar worden en ook turboloze versies met dezelfde motorinhoud staan naar alle waarschijnlijkheid op de prijslijst. Vermogens zullen voor benzineversies variëren van 86 tot 170 pk.

Op dieselgebied verwachten we dat de 1,6-liter commonrail diesel een hoofdrol gaat spelen. Die motor wordt leverbaar in een drietal vermogensvarianten: 75, 90 en 105 pk.