De Porsche Cayman is altijd een apart geval geweest binnen het Porsche-gamma: de potentie om een supersnelle sportwagen te zijn is er, maar het Porsche-management houdt een echt sportieve versie tegen om de extreme Porsches 911 niet te kannibaliseren. Gelukkig zijn de tuners er nog.

Neem het Berlijnse XTR Starchip, dat met deze uitermate smakelijke Cayman X-Wide geheel nieuwe wegen inslaat. De make-over bestaat uit de montage van een frontsplitter, uitgeklopte wielkasten, sideskirts, koolstofvezel buitenspiegels, en een flinke achterspoiler. BBS 18-inch wielen maken –omhuld door Pirelli rubber- het uiterlijke feest compleet.

XTR Starchip heeft het interieur ook aangepakt. De airconditioning en audio-installatie blijven, maar voor het ruigere werk zijn er Recaro GT3-stoelen en een rolkooi. Het vermogen ligt op 310 pk en de topsnelheid is 284 kilometer per uur.

Power

Maar voor wie echt wat power wil, gloort er hoop aan de horizon: naar eigen zeggen werkt XTR Starchip aan een twinturbo-versie met 850 pk. Daarop moeten we wachten tot de lente van 2010.