Porsche gaat de volgende generatie van de Boxster en de Cayman in de Karmann-fabriek in Osnabrück bouwen. Ook de Golf cabriolet moet uit die vestiging komen.

Vanaf 2012 bouwt Porsche de nieuwe generatie van de Boxster en de Cayman in de oude Karmann-fabriek in Osnabrück. Dat meldt de Neue Osnabrücker Zeitung.

Volkswagen heeft de vestiging in Osnabrück overgenomen nadat de carrosseriebouwer failliet ging. Als de productie vol op stoom ligt, moeten 130.000 Porsches per jaar worden gebouwd.

Golf

De Boxster en Cayman zullen niet de eerste Volkswagen-producten zijn uit Osnabrück: al vanaf 2011 wordt de Golf cabriolet daar gebouwd. Dat is een historisch verantwoorde keuze, want in het verleden werden de open versies van de Golf en de Kever altijd al bij Karmann gebouwd.

Volgend jaar wordt de fabriek door tweehonderd specialisten, die voornamelijk afkomstig zijn uit Wolfsburg, geheel gemoderniseerd. Op de eerste productielijn wordt de Golf Cabrio gebouwd, en de tweede wordt geschikt gemaakt voor de Porsche.

In 2012 moeten 1.200 mensen aan het werk zijn in de oude Karmann-fabriek. Voor de Boxster en de Cayman wordt in Osnabrück een levenscyclus opgegeven van zes jaar.

Magna

Aanvankelijk was het plan om de nieuwe Boxster en Cayman te bouwen bij Magna in Oostenrijk. De overnamepoging op Opel van Magna heeft bij VW echter kwaad bloed gezet.

Magna jaagt op zijn beurt op de overname van de productie van de daksystemen van Karmann en de bijbehorende 350 werknemers. Op het moment worden de Boxster en Cayman gemaakt bij Valmet in Finland en in Stuttgart.