AMSTERDAM - Na de Opel Insignia krijgt nu ook de Astra de Buick-behandeling. Het resultaat is de Buick Excelle, die debuteert op de Guangzhou Auto Show.

Het motorenpalet wijkt enigszins af van dat van de Opel Astra. De 1,4-liter motoren gaan aan de Chinese neuzen voorbij. De voorlopige basismotor is de 1,6-liter viercilinder benzinemotor, goed voor 115 pk.

Daarna is er niet de 1,4-liter turbomotor, maar een 1,8-liter viercilinder met een vermogen van 138 pk. De topper is de 180 pk sterke 1,6-liter turbomotor. De Buick moet het ook doen zonder de dieselmotoren zoals we die op de Europese markt wel hebben.

Alle Excelles hebben de beschikking over een zestrapsautomaat met een ‘sporty feature’, meldt Buick. Qua voorzieningen profiteert de Excelle van dezelfde verworvenheden als de Astra.

Dat betekent dat zaken als een USB-aansluiting, parkeerhulp en een baddenspanningscontrolesysteem ook voor de Chinese markt beschikbaar komen.

Chinezen

Dat General Motors de Astra juist als Buick op de markt brengt, is geen toeval: de Chinezen zijn gek op auto’s van het Amerikaanse merk. Daarom werd de Insignia voor China gerebadged naar Buick Regal.

Vandaag is de eerste publieksdag van de Guangzhou Auto Show. De autotentoonstelling duurt tot 30 november. De Buick Excelle komt in 2010 op de Chinese markt.