Het Chinese SAIC doet zijn best om MG te laten herleven. En wat ons betreft wordt met deze MG6 een goede poging gedaan. Als de plannen doorgaan, wordt hij vanaf volgend jaar zelfs in Engeland geproduceerd.

Het Chinese SAIC heeft op de autoshow in Sjanghai deze MG6 laten zien. Die is gebaseerd op de Roewe 550. SAIC heeft onlangs Nanjing Automobile overgenomen, dat enige jaren geleden op zijn beurt Rover en de fabriek in Longbridge overnam. Dat is nu dus eigendom van SAIC. De merknaam MG werd al na het faillissement van MG Rover door SAIC veiliggesteld.

De fabriek in Longbridge moet de basis worden van het succes van het Chinese MG in Europa. Aanvankelijk is geprobeerd daar de productie van de MG TF te herstarten, maar inmiddels worden de roadsters al niet meer gebouwd in Engeland. SAIC geeft aan dat deze MG6 aan het einde van 2010 in die faciliteit in productie gaat. De motor uit deze showauto is trouwens nog van de oude vertrouwde Rover K-serie, meet 1,8-liter en is voorzien van een turbo.

Intussen heeft SAIC in Engeland weer een nieuw slachtoffer gevonden in de overnamewoede. Chen Hong van SAIC bevestigt tegenover persbureau Reuters dat er wordt geprobeerd het failliete bestelautomerk LDV over te nemen. De productie daarvan moet met onderdelen uit China worden voortgezet. De bestellers zullen in Engeland worden geproduceerd.