FRANKFURT - De Duitse autoproducent BMW gaat nog eens 5 miljard yuan (ongeveer een half miljard euro) investeren in China, 's werelds snelst groeiende automarkt. Dat heeft BMW donderdag bekendgemaakt.

Daarmee komt de totale investering van BMW, samen met zijn lokale partner Brilliance Auto Group, in China uit op 9,5 miljard yuan.

BMW wil de productiecapaciteit van een bestaande fabriek in Shenyang in Noordoost-China uitbreiden en een nieuwe fabriek bouwen voor de productie van motoren.

Tien maanden

Het concern kondigde eerder deze week aan dat de Chinese verkopen van de merken BMW en Mini in de maand oktober met 81 procent omhoog zijn geschoten tot een recordaantal van 9558 stuks. Over de eerste tien maanden van het jaar verkocht BMW 71.952 auto's, een stijging van bijna 37 procent.

Het Chinese samenwerkingsverband van BMW bouwt al sinds 2003 de BMW 3 Serie en 5 Serie. Voor BMW is China de op drie na belangrijkste markt.

Het concern uit München profiteert al jaren van de sterke economische groei in grote delen van het continent. Steeds meer welvarende en vaak jonge Aziaten kiezen voor een dure BMW, Mini of zelfs Rolls-Royce.