Vanaf volgend jaar gaat Chevrolet eindelijk van start met de Volt plug in-hybride. Als het aan Bob Lutz ligt, de marketinggoeroe van GM, komt er ook een snelle versie van die auto. Dat geldt ook voor zijn premium-broertje Cadillac Converj.

General Motors sluit niet uit dat er in de toekomst een speciale snelle versie komt van de Chevrolet Volt. GM’s marketingman Bob Lutz denkt dat de tijd rijp is voor een dergelijke auto.

Volgens Lutz leent de aandrijflijn van de Volt zich prima voor wat meer vermogen. Ook claimt hij dat zo’n ingreep relatief weinig gevolgen heeft voor het verbruik. Voor de normale Volt claimt GM een verbruik van 1,02 liter op 100 km. Voor de snelle versie is 1,18 liter berekend. GM vindt verder de normale Volt al een stuk sportiever dan zijn concurrenten.

De Cadillac Coverj is het tweede model dat op het platform van de Volt verschijnt. Ook daarvan moet een sneller model verschijnen. Die zal net als de andere Cadillacs V-series gaan heten. De Amerikanen zien ‘m als goede concurrent voor de Fisker Karma, die eveneens vanaf volgend jaar in de verkoop gaat.