AMSTERDAM - Skoda heeft de instapprijs van de Fabia tijdelijk verlaagd met de introductie van een actiemodel. Het gaat om de Fabia 1.2 Drive.

De Skoda 1.2 Drive kost 8.995 euro. De instap-Fabia heeft de 1,2-liter driecilinder benzinemotor aan boord. Deze is goed voor 60 pk. Schakelen gaat via een handgeschakelde vijfbak.

Tot de standaarduitrusting behoren radiovoorbereiding, airbags voor bestuurder en passagier, zij-airbags, bumpers in carrosseriekleur, dagrijverlichting en stuurbekrachtiging. De actie geldt zolang de voorraad strekt en loopt tot 31 december.

Actiemodellen

Andere actiemodellen zijn de Tour en de Tour Pro. De Fabia Tour krijgt de uitrusting van de Ambition mee, aangevuld met Climatronic, een verstelbare middenarmsteun voorin, Sunset (extra donker getinte ramen achterin), elektrisch bedienbare ramen achter en het Mio Moov navigatiesysteem.

Opties die bij elkaar opgeteld volgens Skoda een waarde vertegenwoordigen van 1.295 euro. Tijdelijk is de meerprijs 295 euro. De Fabia Tour is er vanaf 12.780 euro als Hatchback met de 70 pk sterke 1,2-liter benzinemotor. De Fabia Tour Combi is er vanaf 14.170 euro.

Zestraps

In totaal is er keuze uit drie benzinemotoren en twee diesels. Ook een zestraps Tiptronic automaat is op beide carrosserievarianten leverbaar, in combinatie met de 1.6 102 pk benzinemotor.

Ook is er de Tour Pro. Naast het Tour-pakket beschikt deze versie bovendien over lichtmetalen wielen en een wit dak. De tijdelijke extra korting bedraagt 1.050 euro, waardoor het totale klantvoordeel 2.991 euro bedraagt.

De Fabia Tour Pro is er alleen als Hatchback. Met de 1.4 85 pk en staat voor een prijs van 14.570 euro in de boeken.