We konden al een paar maanden geleden rijden met de Seat Ibiza FR en Cupra, maar de prijzen waren vooralsnog onbekend. De importeur heeft daar nu verandering in gebracht.

De Seat Ibiza FR is er vanaf 22.495 euro. Voor dat geld krijgt u een Ibiza met 1,4-liter twinchargemotor onder de kap.

Het vermogen bedraagt 150 pk. Een elektrisch XDS-sperdifferentieel en een zeventraps DSG-transmissie met schakelflippers aan het stuur behoren tot de standaarduitrusting. 

Voorbumper

De FR onderscheidt zich van de eenvoudiger Ibiza’s door een andere voorbumper. Voor de luchtinlaat in de onderbumper gebruikt Seat een honingraatmotief en bovendien is er een chromen rand om de grille. De FR heeft verder zilverkleurige buitenspiegelkappen, 17 inch lichtmetaal en twee uitlaatpijpen aan de linkerzijde.

Binnenin profiteert de FR van een instrumentarium en sportstoelen met FR-logo’s en een nieuw stuurwiel. Verder behoren Hill Hold Control, een bandenspannings-controlesysteem, een batterij airbags, trip computer, climate control en meedraaiende mistlampen tot de standaarduitrusting.

Wie nog meer wil, moet even doorsparen voor de Ibiza Cupra. Die kost 24.995 euro en heeft dezelfde 1,4-liter twinchargemotor onder de kap, maar dan met een vermogen van 180 pk. Ook hier kiest Seat voor een zeventraps DSG-bak en het XDS-differentieel. De sprint van 0 tot 100 kilometer per uur kost 7,5 seconden en de topsnelheid is 225 kilometer per uur. Desondanks belooft Seat een verbruik van 1 op 15 en een CO2-uitstoot van 159 gram per kilometer.